Bert Stottelaar

Bert Stottelaar

Woont in: Eindhoven

Beroep: chauffeur bij de Ambulancedienst en centralist op de meldkamer

Hobbies: mountainbiken, reanimatietrainingen geven, met de caravan op stap en in de winter skiën

Waarom bij Plons: via mijn zus, Olga Rooijakkers die ook op Zonhove werkt, hoorde ik van het bestaan van Plons en na een oriënterend gesprek met Len van der Zalm en een avondje meekijken heb ik besloten om me bij Plons aan te sluiten.

Susanne Luppens

Susanne Luppens

Woont in: Beek en Donk

Beroep: Verpleegkundige vaste nachtdienst verpleeghuis Wissehaege in Eindhoven

Hobbies: Vakantie, op pad met vriendinnen, leuke dingen doen met mijn zoontje, een goed boek lezen.

Waarom bij Plons: Ik zwem al een hele tijd met Koen D op donderdag en toen het zwemmen dreigde te stoppen werd Plons opgericht. Ze zochten badmeesters en badjuffen en omdat ik het erg belangrijk vind dat het zwemmen mogelijk blijft heb ik de maandagavond op me genomen samen met Bert.

Mary Wils

Mary Wils

Woont in: Eindhoven

Beroep: woonbegeleider / PGB mantelzorgster

Hobbies: in de zon zitten, wandelen met onze hond Lola, lezen, legpuzzelen, knutselen en nog veel meer ...

Waarom bij Plons:  omdat mijn moeder Len van der Zalm,  altijd zo enthousiast over haar zwemclubje verteld!!

Menno van Happen

Menno van Happen

Woont in: Ik woon met nog 2 vrienden samen in het gezelligste huis in Best

Beroep: Ik werk sinds 3 jaar als activiteitenbegeleider op het DAC van Zonhove. Een tijdje geleden heb ik Wasserij Spic & Span mogen opzetten. Hier werken de bewoners én ikzelf ontzettend hard, maar met veel liefde en plezier.

Hobbies: Ik ben altijd druk in de weer, ik heb zó veel hobby's dat ik niet meer weet hoe ik mijn tijd moet verdelen. Wat ik het liefst doe? Snowboarden, duiken, reizen en basketballen. Wat ik het meest doe? Mountainbiken, fitnessen en stappen met mijn vrienden. En natuurlijk  jullie klieren in het zwembad.

Waarom bij Plons: Op het intranet van Zonhove zag ik de vacature voor een badmeester. Ik ben meteen gaan kijken en binnen 5 minuten was ik verkocht. Wat een top baan!

Thea Dekkers-Wijbrands

Thea Dekkers-Wijbrands

Woont in: Geldrop. Samen met mijn man Bob en mijn zoontjes Max en Luc

Beroep: Sinds 2015 werk ik voor SWZ bij Lunchroom “De Keyser” in Helmond, waar vooral mensen met niet aangeboren hersenletsel werken. Daarvóór heb ik 7 jaar gewerkt op de dagactivering op Zonhove. Daardoor ken ik bijna iedereen die komt zwemmen en zij kennen mij.

Hobbies: Ik ben 13 jaar leiding geweest bij de scouting, maar na de geboorte van Max ben ik hiermee gestopt. Ik ga nog steeds elke vrijdagavond naar de scouting, maar mijn kids zijn nu mijn grootste hobby. Op de dagen dat ik thuis ben ga ik er graag met ze op uit .

Waarom bij Plons: Toen zwemmen bij de dagactivering hoorde, heb ik een lange tijd ingevallen. Dit vond ik zo leuk!! Toen ik een vacature zag bij Plons, heb ik meteen gereageerd. Ik ben erg blij om te kunnen werken bij Plons! Zo hoef ik de bewoners van Zonhove toch niet helemaal te missen.

Nicole van de Valk

Nicole van de Valk

Woont in: Liessel

Beroep: Ik werk bij lunchroom "De Keyser" in Helmond , ik ben een collega van Thea . Ik werk nu 4 jaar bij de Lunchroom , hier voor heb ik 21 jaar in de keuken van Zonhove gewerkt.

Hobbies: Leuke dingen doen met mijn man en 2 dochters, wandelen met Finn onze hond, sporten (fitness) , mooie taarten maken

Waarom bij Plons: Omdat mijn collega Thea altijd zo enthousiast verteld over Plons , en ik lang op Zonhove heb gewerkt waardoor ik veel cliënten ken leek het mij erg leuk om te doen.

Bernadette Holla-Scheepens

Bernadette Holla-Scheepens

Woont in: Son en Breugel, bijna in de achtertuin van Zonhove. Ik woon daar samen met mijn man. We hebben 3 kinderen, 3 schoonkinderen en 3 kleinkinderen die nog regelmatig een nachtje of meer komen logeren wat erg gezellig is.

Beroep: van origine ben ik kinderfysiotherapeut en heb als zodanig jaren gewerkt in revalidatiecentra en ziekenhuizen. Daarnaast heb ik 14 jaar gewerkt als zwangerschapsdocent bij de zuidzorg en later als docent bij de opleiding fysiotherapie. In mijn laatste functie was ik lid van de directie van een particuliere opleiding fysiotherapie waar ik de onderwijsontwikkeling als aandachtsgebied had. Nu geniet ik al weer een jaartje van mijn pre-pensioen.

Hobbies: ik ben graag buiten; wandelen, fietsen, golfen. En ik lees graag, bridge zowel in club- als in gezelligheids- verband en het allerliefst ga ik de bergen in of naar de zee in een niet te warm land. Verder ben ik altijd in voor een theaterbezoek en een lekker hapje eten. Oh ja, en ik ben dol op zwemmen.

Waarom bij Plons: Omdat ik een watermens ben, omdat ik het heerlijk vind om de zwemmers zo te zien genieten van alle voordelen van het water. Maar ook omdat ik graag van waarde wil zijn.

Renate van Marion

Renate van Marion

Woont in Ik woon in het rustige Best nu voor drie jaartjes.

Beroep: Op het moment werk ik in de horeca. Erg leuk. Maar ik wil uiteindelijk weer terug de zorg in. Maar daar wil ik eerst nog een opleiding voor doen.

Hobbies: Ik ben graag bezig met van alles. Lekker met de kindjes thuis. Maar ik ga ook graag op pad met mijn vriend. Fijn 's avond even rustig breien of een goed boek lezen, daar is ook helemaal niks mis mee. Al met al ben ik eigenlijk altijd bezig.

Waarom bij Plons: Het was eigenlijk heel toevallig dat ik bij Plons terecht ben gekomen. Ik ben gaan kijken of ik het echt leuk vond. En dit was het geval. Aangezien ik zelf van zwemmen hou en ik het heel erg fijn vind om andere mensen te zien genieten ben ik bij Plons gebleven en wil ik niet meer weg! Er is ook altijd een hele gezellige sfeer waardoor je er gewoon naar uitkijkt om er naar toe te gaan. In ieder geval dat heb ik altijd wel. En dat is waarom Plons!

Olga Rooijakkers

Olga Rooijakkers

Woont in: Eindhoven

Waarom bij Plons: De meeste zwemmers vinden het niet zo vreemd om mij bij Plons te zien. Ze zien me ook vaak 1 x per week in de Tref. Ik begeleid dan Ruud Hessels, een van de bewoners van Zonhove (ook vrijwilligerswerk). Sinds het overlijden van mijn man Henk heb ik weer allerlei vrijwilligerswerk opgepakt. En dan gaat het snel, iedereen weet je weer zo te vinden. Ik ga nu 1x per week naar het verpleeghuis waar Henk ruim 1 jaar gewoond heeft. Ik regel daar het kienen en kook in het huisje waar hij gewoond heeft. Daarnaast ga ik 1x per week naar Ruud op Zonhove en 1x per 2 weken naar Lunet om bewoners te begeleiden bij de kerkdienst. Ik werk inmiddels ook minder, heb mijn pensioen naar voren getrokken want alles wat ik opgebouwd heb (ik werk al ruim 40 jaar fulltime) gaat naar niemand. Ik werk nu nog 3 dagen en dat vind ik mooi tot mijn 67ste, nu de jeugd maar aan de bak.

Renate Schalkwijk

Renate Schalkwijk

Ine van den Heuvel

Ine van den Heuvel

Woont in: Son en Breugel

Beroep: Ik heb op de kinderafdeling van het Catharina ziekenhuis gewerkt als voedingsassistente en na mijn pensioen nog 2 jaar bij de flex van Zonhove.

Hobbies: Ik ben getrouwd. Moeder van 3 kinderen en oma van 3 kleinkinderen. Mijn hobbies zijn lezen, leuke dingen doen met vriendinnen en vakantie.

Waarom bij Plons: Ik vind het leuk om mijn werkzaamheden bij Plons wat uit te breiden. Wij trekken er in de zomer geregeld met de caravan er op uit en gaan ook graag met vakantie. Daarom ben ik de invalgastvrouw op de zondag. Ik woon 2 minuten van het zwembad af dus in geval van nood dus dat ik wel erg makkelijk. Ik ben al vele jaren vrijwilligerster op brink 13 -15 en ga met een paar bewoners zwemmen. Ook ben ik vrijwilligerster op het DAC op de kaarsenmakerij en bij de IVN.